Background Background

Phion-Ruben Chi-Nieuwe Oost

MUSIS Muzenzaal

20:00, 21:30 en 23:00 uur

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en urbandanser en -choreograaf Ruben Chi zoeken elkaar op in een grensverleggende performance.

 

De Arnhemse neo-pionier in de Nederlandse danswereld en musici van Phion laten zich door elkaar inspireren. On stage: twee bevlogen werelden, een pure live beleving, die schuurt én samenbrengt. Die je raakt.

Deze bijzondere samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door productiehuis De Nieuwe Oost.

Credits

Choreograaf: Ruben Chi
Dansers: Ibrah Silas Jackson, Jade Elout en Thien Bao Nguyen
Strijkkwartet Phion: Robert Windak (aanvoerder 2e viool), Annemarie van Viegen (2e viool), Daria Ujejska (altviool) en Merel van Eersel (cello)
Styling: Jivika Biervliet  

Over Ruben Chi

Ruben Chi is een Arnhemse bewegingskunstenaar en choreograaf. Deze baanbrekende interdisciplinaire artiest zoekt in zijn werk telkens de grens op tussen beweging en muziek en is hij altijd op reis naar een bepaalde transcendentie in zijn werk. Vijf keer op rij won hij de internationale Hiphop danscompetitie Juste Debout Holland en is hij tevens winnaar van het befaamde Summer Dance Forever festival. Met “Soulcypher” bouwt Chi in Arnhem aan een duurzame hiphopdansgemeenschap. Daarnaast is hij onder andere co-oprichter van het Amsterdamse Ghetto Funk Collective en dansmaker bij productiehuis De Nieuwe Oost en Introdans. Overstijgend, bezielend, gedurfd, cultureel divers & altijd met een rauwe touch.

Over Phion

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel wil voor zoveel mogelijk mensen van betekenis zijn met live symfonische muziek. Daarom biedt het orkest een breed spectrum aan muzikale belevenissen. Phion verlegt grenzen en doorbreekt de kaders van traditionele concertbeleving, concertzaal en het vak van orkestmusicus. Met nieuwe thema’s werkt Phion samen, binnen en buiten het eigen vakgebied. Er klinken vertrouwde en nieuwe geluiden, binnen én buiten de concertzalen. Op festivals, op straat, in parken of kastelen. Zo klinkt Phion elke keer anders en ervaar je de overweldigende live belevenis van een professioneel symfonieorkest. Phion, voor iedereen iets te ontdekken.

Over De Nieuwe Oost

De Nieuwe Oost is een onbegrensd productiehuis in Oost-Nederland. De Nieuwe Oost is er voor makers: voor theatermakers, choreografen, schrijvers en muzikanten. Of je het nu kunst of cultuur noemt en of je dat met of zonder hoofdletters schrijft, het gaat er om dat het anderen raakt, dat het jou raakt. Daarom ondersteunt De Nieuwe Oost makers die groot durven dromen en de stappen willen zetten om die dromen waar te maken, op een plek waar geëxperimenteerd mag worden en een platform waar makers elkaar kunnen ontmoeten. Niet gedacht vanuit de afzonderlijke disciplines, maar vanuit de ambitie om te creëren en de drang om te vernieuwen. De Nieuwe Oost geeft ruimte aan onderzoekende, onbegrensde kunstenaars. Want zij zijn de smaakmakers van de toekomst.

U krijgt toegang tot de Uitnacht in Musis met een coronatoegangsbewijs. Toon bij de ingang uw ID-bewijs en een QRcode via de CoronaCheck-app of een print van uw test- of vaccinatiebewijs. Lees hier meer.