Background Background

EXPO: Plaatsmaken

De Groen / Atrium

20:00 - 23:00

In het centrale atrium geeft Collectie DE.GROEN ruimte aan Plaatsmaken. Plaatsmaken presenteert werk van Lysandre Begijn, Martine Johanna, Wouter Venema en Guido Nieuwendijk, naar aanleiding van het verschijnen van het magazine ExtraPlaats.

ExtraPlaats is het resultaat van een samenwerking met Knust (Extrapool), de stencilwerkplaats in Nijmegen. In het magazine is werk opgenomen van tien kunstenaars die in hun ontwerp riso en zeefdruk hebben gecombineerd. Dit zijn Koos Breen, Ruth van Beek, Lysandre Begijn, Wouter Venema, Guido Nieuwendijk, Lasse Wandschneider, Martine Johanna, Alex Walker, Masha Krasnova-Shabaeva en Qiaoyi Shi.

Met dit terugkerend project benadrukt Plaatsmaken het belang van regionale samenwerking. De fantastische kwaliteiten en mogelijkheden van ‘echt’ drukwerk worden door het magazine op handzaam formaat (A3) gepresenteerd.

ExtraPlaats wordt op verschillende plekken gepresenteerd deze zomer. Bij Plaatsmaken is van 22 juli tot en met 17 september een groepstentoonstelling te zien van alle tien deelnemers, waarin zij Extra Werk tonen. Op 30 juli wordt het magazine bij Extrapool gelanceerd.

Uiteraard is ook het magazine te zien en te koop.

Foto: Guido Nieuwendijk