Background Background

City Room / Living Room / Art Room

circa...dit

Doorlopend

projectruimte circa…dit geeft samen met De HUB Arnhem gedurende 2 jaar invulling aan de Varkensstraat 4, midden in een nieuw tijdelijk kunstkwartier in de binnenstad van Arnhem.

projectruimte circa…dit geeft samen met De HUB Arnhem gedurende 2 jaar invulling aan de Varkensstraat 4, midden in een nieuw tijdelijk kunstkwartier in de binnenstad van Arnhem.

Midden in het centrum van Arnhem, aan de rand van het uitgaansgebied komt voor de duur van twee jaar een voormalige dansschool beschikbaar voor kunst en cultuur.

Projectruimte circa…dit en de HUB Arnhem grijpen die unieke kans graag aan om hier voor de duur van die twee jaar een tijdelijke, maar vooral bijzondere plek voor hedendaagse beeldende kunst te creëren.

Circa..dit is een projectruimte hedendaagse beeldende kunst waar vooral de artistiek-inhoudelijke aspecten onder de aandacht van een geïnteresseerd publiek worden gebracht. Tegelijkertijd willen wij, samen met de HUB Arnhem van ArtEZ de beroepsbeoefening , de professionaliteit en het ondernemerschap van beeldend kunstenaars bevorderen/faciliteren en richten ons daarbij op de samenwerking tussen verschillende generaties kunstenaars.

 Circa…dit werkt in het voor de locatie te ontwikkelen programma nauw samen met de kunstenaars van Mestlab31, een collectief van jonge beeldend kunstenaars. Zo ontstaat er samen met de HUB Arnhem aan Varkensstraat 4 een bijzondere collectief van kunstenaars en kunstprofessionals die samen iets bijzonders gaan creëren en daarin samen actief op zoek gaan naar kunstliefhebbers en ander publiek.

In directe aansluiting op de tentoonstellingen van circa…dit en de activiteiten van de HUB Arnhem start er op de begane grond Varkensstraat 4 ook een zgh. ‘Multiple Art Store (MAS)’, een met de andere activiteiten “in- en uit ademende” verkoopfunctie van kleinschalige unieke kunstwerken en/of kunstwerken in oplage. Het spreekt dat daarbij een accent zal komen te liggen op de kunstenaars en studenten die onderdeel zijn van de doelgroep van de HUB Arnhem en op de kunstenaars in de tentoonstellingen van circa…dit.

De Varkensstraat 4 zal vijf dagen per week van 13.00 tot 18.00 uur open zijn als openbare ‘kunstkamer’, ‘multiple art store’ en flexruimte  waar het grote publiek en de jonge en oudere kunstenaarsgemeenschap samen  komen, waar ruimte is voor sociale evenementen, waar iedereen aan kan schuiven. Een ruimte die optimaal toegankelijk is, met veel ruimte voor invulling van buitenaf, een netwerkplek als trefpunt, een werkplek met Free WiFi, een eigenzinnige ontmoetingsplek, waar zowel ruimte is voor de doorgewinterde kunstkijker als voor de toevallige zaterdagshopper die nieuwsgierig genoeg is om naar binnen te lopen. Zo ontstaat er vijf dagen per week aan de Varkensstraat 4 een eigenzinnige flexruimte, kortom “a place to be”.

Op woensdag en donderdag zorgt de Hub Arnhem voor een programma en op vrijdag, zaterdag en zondag doet circa…dit dat.

Circa…dit en de HUB Arnhem starten hun activiteiten in Varkensstraat 4 feestelijk op donderdag 2 september. Op vrijdagavond 3 september verwelkomen wij de bezoekers aan de Arnhemse Uitnacht graag in ons nieuwe locatie, met van 19.00 uur – 24.00 uur een optreden van DJ Superdoei

Voor meer informatie over het programma van circa…dit kunt u terecht op www.circadit.nl of via ons account op instagram.