Background Background

LUXOR LIVE

Willemsplein 10

Luxor live behoort tot de beste poppodia van Nederland.
Luxor Live programmeert een groot aantal concerten en evenementen per jaar. Daarnaast spant Luxor Live zich in om in samenwerking met andere podia en culturele instellingen bijzondere projecten te realiseren. Naast deze eigen activiteiten biedt Luxor Live de mogelijkheid tot het huren van de zalen.

———
Samen met ArtEZ Big Collective (grote zaal) en Marieke Polderdijk (bovenzaal met theatervoorstelling “Hier”) zal er in Luxor Live een brug worden geslagen tussen theater, jazz en pop. Vanaf 20.00 tot 22.00 zal er een herhalend programma zijn met korte voorstellingen van beide cultuurmakers.
Met de Stille Uitnacht laat Luxor Live zien dat cultuurliefhebbers behoorlijk goed kunnen dansen en danspubliek behoorlijk openstaat voor culturele optredens. De grote zaal wordt omgebouwd tot één grote Silent Disco waarbij het publiek via een eigen koptelefoon de keuze heeft uit drie kanalen met de meest uiteenlopende genres. Ieder kanaal bedient hun eigen publiek: twerkende twintigers staan ineens oog in oog met een nachtbrakende notaris of een housende huisvrouw. In de bovenzaal kun je (zonder koptelefoon) genieten van spannende elektronische live-acts, zoals de elektronische pop act Lola Peters en de Trip ’n Bass van Oshunmare.