Background Background

Vier kunst en cultuur in Arnhem

Op vrijdag 29 januari 2021 vindt de 4e editie van de Arnhemse Uitnacht plaats. Op vele locaties en in verschillende horecazaken in de stad kan het publiek beleven wat Arnhem te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur en uitgaan. Het programma van de Arnhemse Uitnacht bestaat uit voorstellingen, rondleidingen, exposities, workshops, lezingen en andere ontmoetingen. Onderdeel van de Arnhemse Uitnacht is de uitreiking van de Cultuurprijs Arnhem. Het evenement vindt de hele avond en nacht plaats in de binnenstad en is gratis toegankelijk.

Cultuurprijs Arnhem

Jaarlijks reikt de gemeente Arnhem de Cultuurprijs Arnhem uit. Deze stimuleringsprijs wordt toegekend aan een jonge talentvolle kunstenaar of groep kunstenaars die een vernieuwende bijdrage levert aan het culturele landschap van Arnhem én het imago als cultuurstad van Oost-Nederland versterkt en betekenis geeft. De prijs bestaat uit een geldbedrag van vijfduizend euro en werd in het verleden toegekend aan: Code Rood & Motel Spatie, Roof Garden Arnhem, Facing Pages, Donnerwetter, MAISON the FAUX en Louise te Poele. De Cultuurprijs ging in 2020 naar danscollectief Arnhemse Meisjes.

Cultuur Netwerk Arnhem

De Arnhemse Uitnacht is een initiatief van de stichting Cultuur Netwerk Arnhem waarvan de grootste culturele instellingen van de stad lid zijn. De speciaal opgerichte stichting Culturele Evenementen Arnhem organiseert het evenement. De Arnhemse Uitnacht komt tot stand door bijdragen van de deelnemende kunstenaars, organisaties, instellingen en Made in Arnhem. Samenwerkingspartners zijn: Made in Arnhem, Provincie Gelderland, Ondernemersfonds, Arnhem Ambassadeurs, De Kempenaer Advocaten en Vrienden van theater.

Bestuur

Voorzitter: Jenny Doest (Rozet)

Penningmeester: Anneke Jenniskens (Musis en Stadstheater Arnhem)

Secretaris: Evert Burggrave (Introdans)

 

Projectleider

Sophie Schijf