Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Vier kunst en cultuur in Arnhem. Op vrijdag 24 januari 2020 vindt de 3e editie van de Arnhemse Uitnacht plaats. In de cultuurhuizen, in de openbare ruimte en op onverwachte plekken in de stad kan het publiek beleven wat Arnhem te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur en uitgaan. Het programma van de Arnhemse Uitnacht bestaat uit voorstellingen, rondleidingen, exposities, workshops, lezingen en andere ontmoetingen. Onderdeel van de Arnhemse Uitnacht is de uitreiking van de Cultuurprijs Arnhem. Het evenement vindt de hele avond en nacht plaats in de binnenstad en is gratis toegankelijk.

 

Cultuurprijs Arnhem

Jaarlijks reikt de gemeente Arnhem de Cultuurprijs Arnhem uit. Deze stimuleringsprijs wordt toegekend aan een jonge talentvolle kunstenaar of groep kunstenaars die een vernieuwende bijdrage levert aan het culturele landschap van Arnhem én het imago als cultuurstad van Oost-Nederland versterkt en betekenis geeft. De prijs bestaat uit een geldbedrag van vijfduizend euro en werd in het verleden toegekend aan: Code Rood & Motel Spatie, Roof Garden Arnhem, Facing Pages, Donnerwetter, MAISON the FAUX en Louise te Poele.

 

Cultuur Netwerk Arnhem

De Arnhemse Uitnacht is een initiatief van de stichting Cultuur Netwerk Arnhem waarvan de grootste culturele instellingen van de stad lid zijn. De speciaal opgerichte stichting Culturele Evenementen Arnhem organiseert het evenement. De Arnhemse Uitnacht komt tot stand door bijdragen van de deelnemende kunstenaars, organisaties, instellingen en Made in Arnhem. Samenwerkingspartners zijn en waren: Rabobank, Binnenstad Arnhem, Arnhem Ambassadeur, De Kempenaer Advocaten en Vrienden van theater.

 

Bestuur

Voorzitter Jenny Doest (Rozet)

Penningmeester Anneke Jenniskens (Musis en Stadstheater Arnhem)

Evert Burggrave (Introdans)

 

Projectleider

Sophie SchijfOver

de Uitnacht

Beste artiest, maker, producent, cultuurhuis,…

Op vrijdag 24 januari 2020 vindt voor de 3e maal de Arnhemse Uitnacht plaats. Een niet meer weg te denken Arnhemse traditie. In 2019 pakte het evenement boven verwachting uit. Met meer deelnemers en met een uitgebreider programma telden we – ondanks of dankzij het slechte weer – 9.605 bezoeken. Dat is een prachtig resultaat ten opzichte van de eerste editie in 2018 (5.154 bezoeken). Laten we deze trend doorzetten! Doen jullie (weer) mee?

Hoe zit het in elkaar?
De Arnhemse Uitnacht is een initiatief van het Cultuur Netwerk Arnhem. Die heeft een speciale stichting opgericht om de organisatie aan te jagen, af te stemmen en te overkoepelen. Als bestuur zijn we blij met Sophie Schijf als de nieuwe projectleider van de Arnhemse Uitnacht.

Er worden vier doelstellingen nagestreefd:
• Nieuw publiek in aanraking brengen met kunst en cultuur;
• Bestaand publiek kennis laten maken met andere kunstdisciplines;
• De start van een nieuw cultureel jaar markeren en onder de aandacht van het publiek brengen;
• De rijkdom van kunst en cultuur in Arnhem vieren en de positie van Arnhem als uitgaansstad uitdragen en versterken.

Op wie richt het zich?
De Arnhemse Uitnacht richt zich op een breed en divers publiek van kenners en niet-kenners. Iedereen is welkom.

Hoe werkt het?
De Arnhemse Uitnacht speelt zich af in de binnenstad van Arnhem, zowel in de openbare ruimte als in grote & kleine cultuurhuizen in de stad. Deelnemers stellen zelf hun programma voor de nacht samen. Locaties en artiesten vinden elkaar en graag zien wij nieuwe, onverwachte samenwerkingen ontstaan. Deelnemers dragen hun eigen kosten.

Wie doen er mee?
In ieder geval zetten Introdans, Rozet, Collectie DE.GROEN, Theater a/d Rijn, Luxor Live en Focus Filmtheater hun deuren open. Het Gelders Orkest, Plaatsmaken, Toneelgroep Oostpool, Museum Arnhem en Posttheater zijn enkele van de organisaties die bijdragen aan het programma. We hopen dat dit er nog veel meer worden.

Hoe ziet het eruit?
De Arnhemse Uitnacht begint op vrijdag 24 januari met de uitreiking van de Arnhemse Cultuurprijs. Ook het programma gaat dan van start. Langs de denkbeeldige as Introdans – Rozet – Focus Filmtheater – Musis kunnen ook andere locaties (o.a. horeca en winkels) met een inhoudelijk programma aansluiten. Tot diep in de nacht en tot vroeg in de ochtend is er van alles te beleven.

Contact?
Wil je als organisatie of als kunstenaar meedoen? Heel graag! Neem dan zelf contact op met een van de locaties, als je denkt dat jouw programmavoorstel daar op zijn plek zou zijn.

Wil je dat wij met je meedenken, mail dan met arnhemseuitnacht@gmail.com. Wij brengen je dan in contact met de organisatoren binnen de cultuurhuizen.

Tot slot
Wij kijken uit naar een prikkelende en een naar-meer-smakende Arnhemse Uitnacht.