Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Theater a/d Rijn

Bartok Park (achter het Feestaardvarken)
20.00 – 10.00 u

Uitnacht bij Theater a/d Rijn

Tijdens de Arnhemse Uitnacht kun je in Theater a/d Rijn komen kijken naar live performances van muzikanten, schrijvers en dansmakers. Zie hoe muzikanten de strijd aan gaan met schrijvers, krijg een inkijkje in het maakproces van choreografe Sophie Mayeux. Daarnaast heeft kunstenaar Gijs Verhoofstad speciaal voor de locatie een doorlopende installatie gemaakt. Sluit de Arnhemse Uitnacht op zaterdagochtend om 09:00 af op de dansvloer met een Dance Battle tussen dansers van de Arnhemse Meisjes en Ruben Chi en de nu al legendarische Morning Rave met de Arnhemse Meisjes en dj HizzL.

Talkpoeder ft NEW

Foyer
20.00 – 20.15 uur / 20.30 – 20.45 uur / 21.00 – 21.15 uur
21.30 – 21.45 uur / 22.00 – 22.15 uur / 22.30 – 22.45 uur

Talkpoeder is een live performance waarbij schrijvers en muzikanten/producers elkaar op het podium ontmoeten. Drie getalenteerde producers van Nieuwe Electronische Waar (NEW), een platform voor electronische muziek in Oost Nederland, improviseren op allerlei manieren op literaire voordrachten van schrijvers en theatermakers van De Nieuwe Oost. Tijdens de Arnhemse Uitnacht zijn dat Elemenopee, meercat en BrakeFast van NEW samen met Laurens van de Linde, Koen Frijns en Merel van Slobbe.

Gijs Verhoofstad

Installatie (Gelderland Biënnale)

Theaterzaal
20.00 – 23.00 u

Alles wat leeft, geeft signalen af waar je iets mee kunt doen. Gijs Verhoofstad zoekt naar deze impulsen. Hij wil in zijn werk zichtbaar maken wat verborgen is. Hij brengt graag verval in beeld; hoe een gebouw aftakelt en wordt ingenomen door woekerende organismen. Daarnaast heeft hij een brede interesse in natuurfenomenen, zoals de maan van Saturnus en de zwaartekracht. Elektromagnetische eigenschappen van objecten zet hij in om iets anders in beweging te krijgen. Deze installatie is een opmaat voor Biënnale Gelderland 2019.

Die Verwandlung

Sophie Mayeux

Theaterzaal
20.45 - 21:05 u
21.45 – 22.05 u
22.45 – 23.05 u

Op 8 februari gaat Die Verwandlung van dansmaker Sophie Mayeux in première tijdens het Moving Futures Festival in Arnhem. In de voorstelling, geïnspireerd op het boek van Franz Kafka, onderzoekt Sophie Mayeux het evolutionaire proces van het leven. Vanaf het ontstaan van de eerste landschappen en oceanen tot post-menselijke creaturen. Tijdens de Arnhemse Uitnacht krijg je een korte preview te zien.

Dance Battle & Morning Rave

Za 26 januari
09:00 - 10:00 u

Na het grote succes van vorig jaar organiseren De Nieuwe Oost en danscollectief Arnhemse Meisjes - New Seeds opnieuw een Morning Rave in Theater a/d Rijn.
Dit keer beginnen we met een korte dance battle tussen de dansers van Ruben Chi (urban) en de Arnhemse Meisjes (hedendaagse dans). Daarna mogen ook jouw voetjes van de dansvloer. Stilstaan is dan ook onmogelijk wanneer je de vette beats en dansbare hits van dj HizzL hoort. Geen alcohol en drugs maar smoothies en juices.