Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Stadhuishal

Koningstraat 38
20.00 – 23.30 u

Uitreiking Cultuurprijs Arnhem

17.00 – 19.00 u

Op vrijdag 25 januari 2019 wordt bij aanvang van de 2e Arnhemse Uitnacht de Cultuurprijs Arnhem uitgereikt. Deze jaarlijkse stimuleringsprijs wordt toegekend aan een jonge talentvolle kunstenaar of groep kunstenaars die (nog) geen structureel gefinancierde verbintenis heeft en die een vernieuwende bijdrage levert aan het culturele landschap van Arnhem én het imago als cultuurstad van Oost-Nederland versterkt en betekenis geeft. De prijs bestaat uit een geldbedrag van vijfduizend euro en werd in het verleden toegekend aan: Code Rood en Motel Spatie, Roof Garden Arnhem, Facing Pages, Donnerwetter en MAISON the FAUX.

Wethouder Hans de Vroome zal in de Stadhuishal om 17.30 uur de prijs overhandigen aan een van de genomineerden: KunstLAB, Mensen Zeggen Dingen of Louise te Poele. De jury van de Cultuurprijs Arnhem, bestaande uit Eve Hopkins (De Nieuwe Oost), July Ligtenberg (Plaatsmaken) en Stefan Rebergen (Luxor Live) roemt de genomineerden omdat zij ieder vanuit een andere discipline met veel zeggingskracht werken; zij stimuleren het culturele veld in Arnhem, maar ook daarbuiten.

De genomineerden

KunstLAB is een artistiek initiatief met een focus op sociale innovatie. Met conceptuele projecten, goed bezochte events en een uitgebreid educatieprogramma inspireert en enthousiasmeert KunstLAB over de fascinerende mogelijkheden tussen kunst en wetenschap.

Mensen Zeggen Dingen concentreert zich op het gebied van het woord en is een platform voor poëzie en performance. Met shows, workshops, teksten en talentcoaching voorziet Mensen Zeggen Dingen woordkunstenaars van een podium door heel Nederland: komedie, snoeiharde voordrachten en rijmelarij van het hogere niveau.

Louise te Poele maakt klassieke stillevens met een twist; zij is een kunstenaar die met groot gevoel voor styling en lichtval de wereld van stillevens oprekt. Ze speelt een fantastisch spel met licht en met alle materialen die ze tegenkomt in haar studio. De bijna magisch realistische foto’s van Louise te Poele zijn vakmanschap 2.0.

ArtEZ Big Collective

Groovy en swingend orkest met ruim 20 conservatoriumstudenten

19.30 – 20.00 uur / 20.30 – 21.00 uur
21.30 – 22.00 uur / 22.30 – 23.00 uur

Alsof ze al jaren samen spelen, zo lekker en gesmeerd klinkt het jonge ArtEZ Big Collective uit Arnhem. Deze club van ruim 20 studenten van de opleiding Jazz & Pop heeft dan ook niet de minste bandleiders: saxofonist en componist Frans Vermeerssen en violist Jasper le Clercq. Te verwachten: eigen werk van beide begeleiders, Michiel Braam, Gerschwin, Morricone en zelfs een groovy bewerking van Britney Spears. Met een line-up van 4 x koper, 6 x riet, 6 x strijkers, een dubbele ritmesectie én zang bruist en swingt niet alleen het goedgevulde podium, maar ongetwijfeld ook het publiek!
Het ArtEZ Big Collective wordt begeleid door Frans Vermeerssen en Jasper le Clercq.