Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Rozet

Kortestraat 16
18.30 – 08.15 u

Uitnacht in Rozet

Rozet laat jong en oud dromen met verhalen uit verschillende culturen. Tijdens de Arnhemse Uitnacht zorgt Rozet voor een kleurrijk en levendig programma waarin ‘verhalen vertellen’ centraal staat. Verhalen die verteld worden door muziek, dans, theater en literatuur. Hiervoor werkt Rozet samen met diverse Arnhemse cultuurpartners, artiesten en ondernemers. Een tipje van de sluier: schrijver Simone Atangana Bekono, singer/songwriter Maame Jones, Music Meeting, dans van NDG Company, ATK Brassband en vele anderen! In de historische kelders komt een Bierproeverij met rondleidingen over de oude brouwerijen onder Rozet. En net als vorig jaar kun je ook nu blijven slapen!

Kijk voor het complete programma op www.rozet.nl/uitnacht

Auditorium

Simone Atangana Bekono

Auditorium
20.30-21.25 u

Simone Atangana Bekono volgde de opleiding Creative Writing bij ArtEZ. In 2016 studeerde zij af met een bundeling van gedichten en brieven: Hoe de eerste vonken zichtbaar waren. De bundel werd dit jaar bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee. Momenteel werkt ze aan een roman die bij Lebowski zal verschijnen.
Tijdens de Uitnacht leest Simone voor uit eigen werk en wordt ze geïnterviewd door Lotte Lentes. Aansluitend zal Simone signeren op de Expo in Rozet.

Surinaamse comedy door Deng Boy - We gaan gaan gaan

Auditorium
21.35-21.55 u
(Geprogrammeerd door het Posttheater)

Ronny en Eric, oftewel Deng Boy (De Jongens), zijn twee in Suriname geboren heren die op jonge leeftijd met hun ouders naar Nederland zijn gekomen. Tijdens hun preview in Rozet vliegen ze langs alle hilarische hoogte- en dieptepunten van onze multiculti-samenleving. Op cabareteske wijze leggen ze de verschillen én overeenkomsten bloot tussen Surinamers en Nederlanders. Verrassend herkenbaar voor iedereen. Met grappige acts en verschillende idiote personages bouwen ze gegarandeerd een Surinaams feestje!
Kom en lach lekker hard mee!

Maame Joses

Auditorium
22.10-23.00 u

“Het mooiste vind ik het contact met het publiek, de herkenning op een gezicht als een tekst of melodie de juiste snaar raakt. Als we tegelijkertijd hetzelfde voelen.” Geïnspireerd door artiesten als Michael Jackson, Tracy Chapman, Des'ree, Nina Simone, The Script en Sting schrijft Maame Joses soulvolle liedjes. Recht uit het hart, over relaties, hoop, de liefde en het leven. Maame speelde met Frank Boeijen in Nederland en België. In 2012 werd ze halve finalist bij ‘The Voice of Holland'.

ToArt

KunstZinnig

ToArt
21.00-23.00 u

Beeldende Kunst vraagt veel aandacht en concentratie. Neem de tijd om te kijken en te overdenken.
De Kunstuitleen en D3rde Verdieping ontvangen je graag in de Kunstuitleen voor een pauzemoment tijdens je tocht door de Uitnacht. Een kunstwerk staat centraal en we nodigen jou uit om daar eerst, aan de hand van een aantal vragen, in stilte naar te kijken.
Samen is het wellicht mogelijk om nog wat verder te zien en dieper te gaan. Waar raakt dit kunstwerk de diepere of spirituele lagen in onszelf?

Malam 2018

ToArt
20.00-00.00 u

Zomaar een avond in Jakarta. De lucht bezwangerd van boodschappen en informatie.

Hal Rozet

Beeldende kunst Arnhem

Hal Rozet
20:00 - 00:00 u

Beeldende Kunst Arnhem zet beeldende kunst in de schijnwerpers tijdens de Arnhemse Uitnacht. Op 25 januari 2019 kan het publiek niet aan beeldende kunst ontkomen omdat het de rode draad vormt door de stad. Plaatsmaken presenteert samen met Museum Arnhem het programma SET waarbij bezoekers beeldende kunst op de route langs de deelnemende culturele instellingen kunnen verwachten Frank Blommesteijn (1989) en Michiel van der Werf (1987) vormen sinds 2013 een kunstenaarsduo. Momenteel werken ze aan de 'Cameo Series'. Hierbij maken ze sets na van bekende films waarin het publiek kan figureren als de hoofdrolspeler. Voor de Uitnacht maken ze een nieuwe variant waarin ze een serie sets namaken van bekende commercials waarin de bezoeker kan figureren als hoofdrolspeler.

Met speciale dank aan:

Het beeldende kunst programma werd mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen en ondersteuning van Museum Arnhem. Stichting Evenementen Arnhem, Rozet en Het Prins Bernhard Cultuurfonds

Erfgoedcentrum & Historische kelders

Bierproeverij

Bierproeven
20.00-23.30 uur

In de Historische Kelders, bereikbaar via Rozet, kun je een heerlijk glaasje (speciaal)bier proeven, ambachtelijk gebrouwen in en door het Nederlands Openluchtmuseum. Brouwster Sophia Franx vertelt je het prachtige verhaal van brouwerij De Roskam, een brouwerij die omstreeks 1750 werd gebouwd. Je krijgt alle informatie over de bieren en voor de echte liefhebber wordt het brouwproces toegelicht!

Rondleiding ‘Arnhems brouwers-verleden’

Erfgoedcentrum
20.00-23.30 u

Arnhem heeft, zoals de meeste Nederlandse steden met een middeleeuwse geschiedenis, een rijk brouwersverleden. Wist je dat er op de plek van Rozet bij archeologische opgravingen een brouwersoven gevonden is? Aan de Oeverstraat was vroeger bierbrouwerij het Witte Paard te vinden, een bedrijf dat uitgroeide tot de bekende brouwerij de Kroon. In Erfgoedcentrum Rozet vertellen rondleiders tijdens de Uitnacht je graag veel meer over het Arnhems bierverleden.

Biebvloer 1

Anansi verhalen

Door het Openluchtmuseum
18.30 - 18.50 u

De West-Afrikaanse Kweku Ananse, de Surinaamse Ba Anansi en de Antilliaanse Kompa Nanzi: het zijn prachtige en grappige verhalen over de kleine spin Anansi. De spin Anansi is cultureel erfgoed van alle Nederlanders, en vooral voor hen met een Afro-Caraïbische achtergrond. Kom je ook luisteren?

Elkaar zien

verzorgd door de D3rde Verdieping
20.00 ¬– 00.00 u

Twee lege stoelen en een uitnodiging om te gaan zitten. Wat gebeurt er als je tegenover iemand gaat zitten – bekend of onbekend – en je kijkt elkaar gedurende een paar minuten in stilte aan? Niet praten, alleen maar kijken. Wat zie je? Wie zie je? En hoe voelt het om gezien te worden? Durf jij het experiment aan? Je kunt dit doen met een bekende, iemand met wie je naar de Uitnacht bent gekomen, maar ook met een onbekende, een toevallige passant, iemand die ook net op dat moment in Rozet is.

Mahat Arab

20.20 – 20.50 u


Mahat Arab is een Arnhemmer die tegenwoordig in Tilburg woont, Somalische roots heeft, maar in Ethiopië is geboren. Hij is onderdeel van Mensen Zeggen Dingen waarmee hij verschillende clubshows en festivals afgaat. Daarnaast is hij onderdeel van het Arnhemse multidisciplinaire collectief genaamd mot. Dat afgelopen jaar bijvoorbeeld op Lowlands en in Theater De Meervaart heeft gestaan. Mahat ontleedt observaties, kaart graag onjuistheden aan en weet deze taalkundig (met een lichte combinatie van humor en speelsheid) aan het publiek te voeren.

ATK Brass

Biebvloer 1
21.00-21.30 uur

ATK Brass brengt tijdens de Uitnacht goed in het gehoor liggende populaire muziek, die varieert van van Swing tot Jazzy en van Rock tot Easy Listening. Het repertoire bevat hits van o.a. Waylon, Coldplay, Bruno Mars, the Jackson Five, Earth, Wind & Fire en Glenn Miller. En om een beetje op adem te komen: uit de hitmusical the Bodyguard het mooie I will always love you van Whitney Houston.

Kunstcollectief Rauw

Biebvloer 1
23.05-23.50 uur

Grab them by the Poëzie

Dichterlijke strelingen van Grab them by the Poëzie. Zes dichters dragen voor uit eigen werk en worden bijgestaan door een sing-songwriter. Daarnaast kun je bij diverse luisterstations in Rozet op jouw gemak luisteren naar speciaal voor deze gelegenheid geschreven ‘Nachtgedichten’. Deze gedichten zijn ook te lezen op diverse ramen in Rozet en elders in de stad.

De Vloer

Biebvloer 1
21.55 – 21.20 uur Highlights musical volwassenen door Stan Geurts en Elke Makowski. Theater 55+ door Sanne Arbouw.

Koraspeler

Biebvloer 1
22.25-22.55 uur

Slapen in de bibliotheek

Nachtprogramma, alleen voor mensen die komen overnachten
00.00-08.00 u

Ook dit jaar kun je weer overnachten in de bibliotheek op Biebvloer 1.

Kruip in je tentje tussen de boeken en droom weg bij intieme optredens.

tentjes opzetten

00.00 00.45 u

Nachttheater

00.45 01.15 u

Nachttheater zal op het dak van Rozet de Arnhemse nacht begroeten. Door een theatrale beleving geven wij je iets wat je niet snel zal vergeten. Zoals de Nachten immers de dagelijkse werkelijkheden doen vergeten, zullen wij dat doen met iets wat lijkt op theater. Of is het echt? Of toch niet?

Collectief Rauw

01.15 01.45 u


Dichterlijke strelingen van Grab them by the Poëzie. Zes dichters dragen voor uit eigen werk en worden bijgestaan door een sing-songwriter. Daarnaast kun je bij diverse luisterstations in Rozet op jouw gemak luisteren naar speciaal voor deze gelegenheid geschreven ‘Nachtgedichten’. Deze gedichten zijn ook te lezen op diverse ramen in Rozet en elders in de stad.

Julian Hertz

01.45 2.15 u

Doorlopende activiteiten

00.00 08.00 u


Cassettevloer Nachteditie

Spelletjes
Nachtfilm, geprogrammeerd door Focus Filmtheater

Fluistergedichten door Nelleke Verweij

8.00 8.15 u

Plein op 3

Pak je Kunst

20.00-00.00 u

Kunst duur? Nee hoor! Voor maar € 4 trek jij een pakje met een uniek kunstwerkje uit de automaat, gemaakt door een Arnhemse of Gelderse kunstenaar. Wat je uit de automaat haalt loopt uiteen: van scultuutjes tot zeefdrukken of sieraden. Eigenlijk zijn het een soort kindersurprise-eieren, maar dan voor volwassenen.
Kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen is de bedenker van Pak je Kunst. Paulus Noomen van galerie You-n-ik heeft het initiatief overgenomen.

De PuBi’s

20.00-20.30 u

Jeugdjazzorkest de PuBi's bestaat uit talentvolle muzikanten afkomstig van diverse middelbare scholen uit Arnhem en omgeving. Saxofoon, trompet, klarinet, trombone, piano, bas, gitaar, percussie, drums, zang: het is allemaal aanwezig. De PuBi's zijn ontstaan vanuit het educatieprogramma van de Guus Tangelder Bigband. Het repertoire loopt uiteen van swing, blues, funk en lekkere jazzmuziek. Uiteraard wordt er ook flink op los geïmproviseerd. De PuBi's staan garant voor een energiek en swingend optreden waarbij alle remmen los gaan.

ArtEZ

21.20-21.50 u

Enkele tweedejaars studenten van de opleiding Bachelor of Dance presenteren een drietal solo’s die ze in het eerste jaar van de opleiding onder begeleiding gemaakt hebben.

Tinnef

22.15-22.45 u

Tinnef brengt eigen Originals & Traditionals in een rotzooi-mix van stijlen en talen. Van een Belgische ballade in het Limburgs tot het eigen nummer Der Hund. Van soundtracks uit films en series tot een nummer dat ontstond vanuit een schilderij. Een Arnhemse formatie met op (contra)bas en zang Sander Posthuma, gitaren Ralph Besseling, drums en cachon Frank Schuuring, piano en accordeon Peter van Kreij en zang Marleen van Schie.

NIKKI DE GRAAF COMPANY

23.00-23.10 u

De voorstelling TRANCE van NIKKIDEGRAAFCOMPANY is een poort naar het onbewuste. Met TRANCE wil Nikki de Graaf haar stem als nieuwe maker laten horen en de wereld introduceren aan de NDG-Company stijl en identiteit. Laat je meevoeren door de krachtige dans en de harde muziek. Dansers: Layla Baron, Isa Hoornsman, Ludovica Pinna, Nataly Orozco Mercado, Lindsay Franssen.

BOT

23.40-00.10 u


Tijdens de Uitnacht speelt BOT een miniconcert en neemt je mee in hun recht-voor recht-voor-zijn-raap-theater met zelfgemaakt instrumentarium, ongepolijste beeldenpoëzie en kleine liedjes met een groot hart. BOT schuurt, raakt en roert het publiek en probeert tegen de klippen op hoop te putten uit de drek die ‘t leven soms is.

Donderpreek

Geprogrammeerd door het Posttheater
00.10-00.20 u

Op de trappen in Rozet luidt cabaretier André Manuel met een heuse Donderpreek het nachtprogramma in. Actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk, politiek incorrect, maar ook uiterst geestig. Verwacht een spervuur aan grappen waarin hij niemand - ook zichzelf niet - spaart.

Expo

Klooilab

In samenwerking met HAN
20.00 – 00.00 u

Het klooilab is een (digitale) werkplaats voor iedereen. We nodigen je uit om zelf dingen te komen maken door middel van verschillende technieken. Bij het ontwerpen, creëren, ontdekken, uitvinden, experimenteren en realiseren helpen we je natuurlijk. Leef je uit en ontdek het zelf maken!

Casettevloer

20.00 – 00.00 u

Simone Atangana Bekono

21.25 – 21.45 u

Schrijfster Simone Atangana Bekono zit voor je klaar
om te signeren. Kom langs!

Cateraar Dichtbij

20.00-00.00 u

Zin in een hapje of een drankje? Hiervoor kun je tot middernacht terecht bij Dichtbij.

Dakterras

Nachttheater

Dakterras
22.00-00.00 uur

Nachttheater zal op het dak van Rozet de Arnhemse nacht begroeten. Door een theatrale beleving geven wij je iets wat je niet snel zal vergeten. Zoals de Nachten immers de dagelijkse werkelijkheden doen vergeten, zullen wij dat doen met iets wat lijkt op theater. Of is het echt? Of toch niet?