Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Luxor Live

Willemsplein 10
19.30 – 04.00 u

HET GELDERS ORKEST + DE NIEUWE OOST

Samen met Het Gelders Orkest en De Nieuwe Oost zal er in Luxor Live een brug worden geslagen tussen theater en klassieke muziek. Vanaf 19.30 tot 22.00 zal er een herhalend programma zijn met korte voorstellingen van beide cultuurmakers. In de grote zaal speelt Het Gelders Orkest concerten met afwisselende muziek. In de bovenzaal brengt De Nieuwe Oost de theatervoorstelling “KEK” van Booi Kluiving, die je meevoert in verhalen over de internetgeneratie en het dark web.

STILLE UITNACHT

Met de Stille Uitnacht laat Luxor Live zien dat cultuurliefhebbers behoorlijk goed kunnen dansen en danspubliek behoorlijk openstaat voor culturele optredens. De grote zaal wordt omgebouwd tot één grote Silent Disco waarbij het publiek via een eigen koptelefoon de keuze heeft uit drie kanalen met de meest uiteenlopende genres. Ieder kanaal bedient hun eigen publiek: twerkende twintigers staan ineens oog in oog met een nachtbrakende notaris of een housende huisvrouw. Ondertussen kun je in de bovenzaal genieten van een live-programma waarbij muzikale verrassingen op de loer liggen en het publiek zich op een laagdrempelige manier kan verdiepen.

Het Gelders Orkest

Luxor Live Grote zaal
Luxor Live Grote zaal
19.30 – 19.50 u
20.30 – 20.50 u
21.30 – 21.50 u

De koperblazers van Het Gelders Orkest staan te trappelen om hun kunsten te vertonen tijdens de tweede editie van de Arnhemse Uitnacht. Hun plek op het podium van Musis verruilen ze voor deze gelegenheid voor de spotlights van Luxor Live. Misschien geen voor de hand liggende locatie, maar daardoor des te spannender. De klanken van de heren, gestoeld op hun talent, jarenlange ervaring en ‘broederschap’, zullen ongetwijfeld geen enkele luisteraar onberoerd laten. Wat de blazers precies voor u in petto hebben, dat houden we nog even een verrassing. Dat ze het dak eraf zullen blazen kunnen we alvast beloven.

De Nieuwe Oost

KEK - Booi Kluiving | Waarom de internetgeneratie zich niet begrepen voelt

Luxor Live bovenzaal
20.00 – 20.30
21.00 – 21.30

Vanuit de frustratie over de Amerikaanse verkiezingen, dook theatermaker Booi Kluiving als alterego Anon onder in de rechtse internetsubcultuur. Langzamerhand wordt hij er steeds meer ingetrokken en is hij het steeds vaker oneens met de ‘linkse bubbel’ waarin hij zich gewoonlijk begeeft.
Waarom is het grappig om op Trump te stemmen? Wat gebeurt er als je van alles een grap maakt? Waarom is het leuk om fakenews te produceren? Waar rechts in Amerika vaak werd vertegenwoordigd door oudere conservatieve mannen blijkt er nu een groep jongeren op het internet te zijn opgestaan die vaak voor de grap hun extreem rechtse ideologieën verspreiden. Maar wat gebeurd er als die grap de werkelijkheid wordt?
Anon raakt zo verzeild in deze wereld dat hij niet meer weet of hij de grappen maakt om te provoceren of dat hij echt extreemrechts aan het worden is. Totdat hij voor een keuze komt te staan en verantwoordelijkheid moet nemen voor de gevolgen van zijn acties.

Stille Nacht - Silent Disco

Luxor Live grote zaal
23.00 – 04.00 (doorlopend)

Met Stille Nacht toveren we Luxor Live om tot een Silent Disco paradijs! Tune in op één van de drie kanalen en dans mee op de lekkerste r&b/hiphop, house/techno en guilty pleasures!

Dansen op drie kanalen met de fijnste tunes. Jij bepaalt zelf wat je wil horen!

  • Kanaal rood: r&b, hiphop, dancehall
  • Kanaal groen: guilty pleasures
  • Kanaal blauw: house, techhouse, techno

Kanaal rood: Arnhems r&b/hiphop talent

Op het rode kanaal kun je lekker dansen en schuren op de fijnste r&b, hiphop en dancehall hitjes van vroeger tot nu. Met de Arnhemse DJ’s Dave Nunes, Day-One en Djeffa is stilstaan deze avond geen optie!

Kanaal groen: hosted by Stiekem Dansen

Het guilty pleasure kanaal wordt gehost door Stiekem Dansen. Die stiekemerds draaien deze avond niet alleen de dikste hits, maar ook de foutste, rare en meest dansbare muziek voor op de dansvloer. Ze laten zich hierbij niet beperken tot jaartallen of genres, als jij er maar gewoon lekker (stiekem) op kunt dansen!

Kanaal blauw: hosted by Overstuur

Het house, techhouse, techno kanaal wordt gehost door de jongens van Overstuur. Verwacht deskundig geselecteerde platen die gedurende de avond het tempo steeds verder opzwepen, om vervolgens te eindigen met euforische klappers van jewelste! Tune dus in op kanaal Overstuur met DJ’s Gate 44, TYCO en Potwil!

Live acts

Luxor Live bovenzaal
vanaf 00:30 u

In de bovenzaal kun je (zonder koptelefoon) genieten van spannende elektronische live-acts, zoals de dreamy pop act Vespertine en de triphop van Just Big Hills.

Vespertine

Luxor Live bovenzaal

00.30 – 00.50

01.40 – 02.00

“Bloemen die alleen ’s nachts bloeien” passend bij hun naam maakt Vespertine dromerige atmosferen en zwevende melodieën met af en toe een verassende omslag. Van catchy melodieën tot melancholische soundscapes: het duo vindt en gebruikt in elk nummer nieuwe manieren om met hun zang-viool line-up geluid en muziek te maken. Door gebruik van loops en effecten en elementen van vrije improvisatie levert Vespertine alternatieve pop muziek met een scherpe rand.

YouTube link: sneakpeak

Just Big Hills

Luxor Live bovenzaal

01.05 – 01.25

02.15 – 02.35

Arnhemmer David “Just Big Hills” produceert Trip Hop en mengt dit samen met indie en lo-fi invloeden. In augustus bracht hij zijn eerste EP “When You Forgive” uit en kreeg daarmee al in een korte tijd erkenning en vele luisteraars van over de hele wereld. Met zijn gitaar en live aangestuurde elektronische beats neemt hij je mee op een muzikale reis waarin thema’s als natuur en verre reizen centraal staan.

Spotify link: When You Forgive EP