Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Openingsact

Symphony of Fire

Markt
19.00 u

De feestelijke opening van de 2e editie van de Arnhemse Uitnacht 2019 wordt dit jaar verzorgd door Symphony of Fire om 19.00 u op de Markt.

Willem de Haan_SET

Roermondsplein

17.00 - 00.00 u

In zijn werk maakt Willem de Haan (1996) graag gebruik van humor. Een gevoelig onderwerp stelt hij met een knipoog aan de kaak. Hij bedient zich van een cartooneske, sculpturale en interactieve taal die met een glimlach een aanspraak doet op de verbeelding. Voor de Uitnacht creëert Willen een fictieve Arnhemse Rijntunnel, als utopisch sculptuur naar de immer opduikende tegenstelling tussen Arnhem-Noord en Arnhem-Zuid.

Frank & Michiel_SET

Rozet Hal

20.00 – 00.00 u

Frank Blommesteijn (1989) Michiel van der Werf (1987) vormen sinds 2013 een kunstenaarsduo. Momenteel werken ze aan de Cameo Series. Hierbij maken ze sets na van bekende films waarin het publiek kan figureren als de hoofdrolspeler. Voor de Uitnacht maken ze een nieuwe variant waarin ze een serie sets namaken van bekende commercials waarin de bezoeker kan figureren als hoofdrolspeler. Laat je in Rozet fotograferen in een SET van Frank & Michiel!

Maurice Bogaert_SET

Audrey Hepburnplein

17.00 – 00.00 u

De afgelopen periode werkte Bogaert (1975) aan een serie projecten waar verschillende media zoals architectuur, film, tekst en beeldende kunst bij elkaar komen tot een totaalervaring voor een publiek. Soms zijn deze werken extreem grote ‘walkthrough’ installaties en op andere momenten juist oneindig kleine schaalmodellen en maquettes. Al deze werken zijn, allemaal op hun eigen manier, pogingen om een immersieve filmische ervaring te creëren zonder daadwerkelijk een film te maken. Dit nieuwe, titelloze, werk voor de Arnhemse Uitnacht, is een werk uit een nieuwe serie over architectuur en herinnering.

Lola Bezemer_SET

Broerenstraat / Bovenbeekstraat

19.00 – 00.00 u

Over de straten beweegt een cirkelvormig licht langzaam van de ene naar de andere plek. Een danser met een rond reflectiescherm volgt de lichtstip om deze op te vangen en te weerkaatsen naar donkere hoekjes en de mensen op straat. Er ontstaat een wisselwerking tussen het licht, de danser, het publiek en de straat. Lola Bezemer (1988) wil de rol van het werk en het publiek bevragen. Wie brengt het werk tot leven? De danser? Of het publiek dat zich in het weerkaatste licht begeeft?

De Plaats

Jansbeek tegenover Dudok

20.00 / 20.30 / 21.00 / 21.30
Duur 12 minuten

De Plaats is hét theatergezelschap dat avontuurlijk muziektheater op locatie maakt met, door en voor de gemeenschap. Speciaal voor deze AU19 spelen zij de scène 'Boven Water' geïnspireerd op de historische verhalen van de Sint-Jansbeek, die de basis was voor het ontstaan en de ontwikkeling van Arnhem. Actrice Fenna Schoren en het Muziektheaterkoor nemen het publiek mee terug in de tijd en brengen een ode aan deze prachtige bron. Een regie van Lise-Lott Kok, artistiek leider muziektheater De Plaats.

GO SHORT OPEN AIR

Stadhuis overkapping

19.15 – 00.00 u

Go Short is hét festival voor korte film in Nederland en staat garant voor de allerbeste shorts. Van animatie tot docu, van fictie tot videoclips, alles is mogelijk. Deze avond brengt Go Short je een OPEN AIR SHORT buitenvertoning onder de overkapping van het Stadhuis. Laat je verrassen en inspireren door deze bijzondere films van ontdek het filmtalent van de toekomst! Koud hoef je het zeker niet te hebben, want Dudok zorgt met warme choco of glühwein voor de optimale filmervaring.

ArtEZ Muziektheater

Van Ranzow-zaal Dudok

20.30 – 21.00 u
22.00 – 22.30 u

KARMA speelt haar debuutvoorstelling DEALEN. Een voorstelling die je meeneemt naar de rauwe setting van een nachtclub, om samen te dealen met de angst voor eenzaamheid. Liever minder cellen in ons brein, dan vanavond alleen te zijn. Karlijn van Kruchten en Maxime Schräder zijn studenten van ArtEZ Muziektheater. Samen vormen zij het muziektheatercollectief KARMA. Hun debuut muziektheatervoorstelling DEALEN komt voort uit eigen angsten voor eenzaamheid. In een rauwe speelstijl met eigen teksten, raps en muziek vertalen zij de eenzaamheid die heerst onder jongeren. Eindregie: Aike Dirkzwager

B53/ Contested Space

Broerenstraat 53

19.00 – 00.00 u

B53 is een podium voor hedendaagse kunst in het centrum van Arnhem. Tijdens AU19 openen zij hun deuren voor publiek en wordt het project ‘Contested Space’ voorgesteld. Kunst maakt het verschil in een wereld die steeds weer en steeds meer gedomineerd wordt door macht en individuele belangen. Dit kunstproject gaat over het laten horen van de stem van kunstenaars uit gebieden waar die stem lijkt te verstommen. De kunstenaars dragen werken bij die vele vormen aannemen en in verschillende media zijn uitgevoerd. Het project start begin 2019. Eind januari worden de eerste resultaten getoond. Het project is doorlopend en zal ook nadien in B53 te zien zijn.

Stadscompagnie: Koor van de stad

Catharinaplaats

19.00 – 22.00 u

Ooit kende Arnhem een rijk compagnieverleden zoals de Gele Rijders en Garde Grenadiers; elite-eenheden van het land. Geleidelijk verlieten zij de stad. Sinds 2015 is Arnhem een unieke compagnie rijker: De Stadscompagnie. Een laagdrempelige, sociaal-culturele zingorganisatie waar jonge en oude, kwetsbare en krachtige, (kans) arme en rijke Arnhemmers elkaar wekelijks treffen om samen te zingen. Een eenheid in diversiteit, welke regelmatig uitrukt om hun stad en stadsgenoten te ontmoeten, verbinden en blij te maken met kleine zingverrassingen. De Stadscompagnie staat tijdens AU19 paraat aan de Catharinaplaats. Elk heel uur van 19.00 – 22.00 u. Duur: Wisselend en onverwacht van 10 minuten tot …?

Studio Sky

Nieuwstraat 41
17.00 – 00.00 u

Home Alone & Oh Parents! Oh Son!

In deze expositie toont Alaa een serie afgedrukte foto’s met de titel Adust (Verschroeid). WONNE toont een selectie schilderijen, tekeningen, collages en sculpturen getiteld Auzubillah Minashaitan Nirajeem. Susanne presenteert haar video-installatie Breaking News!

Kunstenaars: Alaa Abu Asad (DAI 2018) Susanne Khalil Yusef (MFA St. Joost 2018) WONNE (ArtEZ 2019) 
Scenografie: Ray Kraaijenhagen

20:00 improvisatie op viool en gitaar door Jürgen en WONNE, en huisgemaakte Glühwein.

Beeldende kunst als rode draad door de stad

Beeldende Kunst Arnhem en Museum Arnhem tonen SET tijdens de Arnhemse Uitnacht. Het programma bestaat uit nieuwe installaties en bestaande kunstwerken die als rode draad de verbinding tussen de deelnemende cultuurhuizen tot stand brengt. Voor de Arnhemse Uitnacht worden gloednieuwe installaties gemaakt. Kunstenaars krijgen de opdracht om een nieuw werk te maken passend binnen het eigen oeuvre en gemaakt voor een specifieke locatie van de Uitnacht. Ook krijgen bestaande kunstwerken een plek op de route van SET in de openbare ruimte en in de deelnemende cultuurhuizen. Op deze manier presenteert beeldende kunst in Arnhem zich niet alleen op een evenwaardige wijze als de grote cultuurhuizen en instellingen in de stad, maar het vormt bovendien de belangrijke schakel tussen die huizen. SET stimuleert het publiek om zich te verplaatsen langs de route door de stad én door de nacht. SET is een productie van Beeldende Kunst Arnhem. Jeroen Glas en Thijs Linssen hebben het programma samengesteld dat bestaat uit nieuwe installaties en bestaande werken. SET is tevens tijdens het theaterweekend op 26 en 27 januari te bezichtigen.

Met speciale dank aan

Het beeldende kunstprogramma SET werd mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen en ondersteuning van Museum Arnhem, Stichting Evenementen Arnhem, Rozet en Het Prins Bernhard Cultuurfonds en geproduceerd door Stichting Productiehuis Plaatsmaken.