Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Huis der Provincie

Markt 11
19.00 – 22.00 u

Interview & Kunstrondleiding

19.00 u inloop met koffie en thee
19.30 – 20.30 u openbaar interview
20.45 – 21.45 u rondleidingen langs de kunstcollectie
22.00 u einde

Ook de provincie Gelderland doet mee met Arnhemse Uitnacht! Een unieke gelegenheid om de rijke kunstcollectie van de provincie in zowel oud- als nieuwbouw te bekijken en meer te weten te komen over de Gelderse kunstenaarsfamilie Slegten/Hendriks. In de avonduren als de dingen er zo anders uitzien dan bij daglicht wordt het publiek van harte uitgenodigd voor een openbaar interview en kunstrondleidingen door oud- en nieuwbouw. Ter gelegenheid van de tentoonstelling Elli Slegten, Marten Hendriks, Rosemin Hendriks, Lieven Hendriks. Familieportret, die op dit moment in het Huis der Provincie te zien is, organiseren we openbaar interview met de vier leden van de familie onder leiding van Alex de Vries, kenner van de familie en hun werk. De werken van lopen erg uiteen. Maar zijn er ook overeenkomsten? En wat betekent het voor ieder familielid om in Gelderland te wonen? Zulke vragen zullen aan bod komen.

Openbaar interview

Achtergrondinformatie

Elly Slegten (Wijhe, 1939) schildert die elementen in de tuin of de natuur die waar haar oog op valt: luchtwortels, snoeiwonden, rode takken tegen een groene achtergrond. Haar kleurkeuze is gedurfd en heel karakteristiek en bepaalt in belangrijke mate de bijzondere sfeer in het werk. Marten Hendriks (Doetinchem, 1941) houdt zich al sinds de jaren zeventig bezig met de mogelijkheid om met zijn werk ruimte in te nemen. Eerst ging dat om zijn persoonlijke, fysieke ruimte, maar daarna veel meer over architectuur. Rosemin Hendriks (Velp, 1968) tekent al twintig haar portretten, vooral van zichzelf. Haar tekeningen zijn heel herkenbaar. Ze bestaan uit heldere zwarte lijnen op wit papier, soms subtiel aangezet met een enkele kleur. Het is een steeds herhalend spel: welke lijn zijn noodzakelijk en welke niet? Lieven Hendriks (Velp, 1970) verleidt de beschouwer mee te gaan in de illusie die verf kan wekken. Wat is er echt, wat is geschilderd? Je moet zeker twee keer kijken om daar goed achter te komen. De uitdaging schuilt er voor hem steeds weer in om de perfecte technische uitvoering te vinden waardoor het uiteindelijke beeld overtuigt. Alex de Vries (1957) interviewt de familie. Hij schrijft veel over kunst voor Mister Motley bijvoorbeeld, een magazine over beeldende kunst dat kunst en leven aan elkaar knoopt. Hij is oprichter van het tijdschrift Metropolis M en werkte onder meer als hoofd Communicatie bij de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Onlangs verscheen de biografie Marten Hendriks Leven/Werk.

Kunstrondleidingen

Achtergrondinformatie

De Provincie Gelderland verzamelt werk van kunstenaars die een band met Gelderland hebben en toont een breed overzicht van de Gelderse hedendaagse kunst van de afgelopen 40 jaar. Tijdens de rondleiding lichten we een selectie van de collectie uit en vertellen we over het kunstinrichtingsplan.
We lopen door zowel oud- als nieuwbouw en nemen ook een kijkje bij de tentoonstelling Familieportret Elli Slegten, Marten Hendriks, Rosemin Hendriks en Lieven Hendriks.