Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Focus Filmtheater

Audrey Hepburnplein 1
19.00 – 00.00 u

Uitnacht in Focus

Focus Arnhem staat in de avond van vrijdag 25 januari 2019 geheel in het teken van de tweede Arnhemse Uitnacht. De multifunctionele zaal 2 wordt omgetoverd tot de intrigerende set van de interdisciplinaire performance Apocalypse Mon Amour, waarin taal, beweging, muziek en film samenkomen. In de foyer kun je jezelf via een greenscreen in een schitterend kunstwerk plaatsen, met dank aan Museum Arnhem en studenten van ArtEZ. In de unieke openluchtzaal op het dak van Focus krijg je een voorproefje op de Focus op het Dak Wintereditie met een hilarisch kortfilmprogramma in een onvervalste apres-ski-setting. Verder vertoont het filmtheater in samenwerking met Plaatsmaken kunstfilms en filmkunst, zijn er (tegen zeer gereduceerde prijzen) twee voorpremières en drie premièrefilms te zien en serveert Focus | Eten + Drinken als klap op de vuurpijl een speciale Uitnacht cocktail. Geen filmtheater zonder films! In zaal 1, 4 en 5 biedt Focus speciaal voor AU19 een mooie selectie van exclusieve voorpremières en premièrefilms aan voor €5 per film.

APOCALYPSE MON AMOUR DOOR K&A

Zaal 2 | 19.00 – 22.15 u | gratis

Installatie

An apocalyptic aluminium landscape
19.00 – 21.00 u

Performance

Apocalypse Mon Amour
21.00 – 22.00 u

Nagesprek

22.15 u

De avond bestaat uit meerdere onderdelen, maar je mag op elk moment binnenlopen:

De geur van apocalypse. Het jaar is 8102. Rollende wolken van aluminium. De tijd gaat door. Het virus OK-KO breidt zich uit. Letter na letter wordt ons alfabet gewist. Tijdens de Arnhemse Uitnacht wordt zaal 2 van Focus omgetoverd tot de intrigerende set van APOCALYPSE MON AMOUR. Een interdisciplinaire, interactieve performance en installatie, een ode aan de schrijfkunst en een doodvonnis voor de letters. In het holst van de nacht verschijnt een oneindige brief, live getypt door de twee performers. Jij, bezoeker, gebruikt een speciale webapplicatie om zelf een brief te schrijven: aan je geliefde, aan een vriend, aan je moeder, aan je huisbaas of aan je lievelingsdier.
Het werk is geïnspireerd door Hiroshima mon amour van Marguerite Duras. K&A hervormen het beenmerg van dit invloedrijke boek tot schurende sculpturen, vibrerende geluiden en magnetische, anatomische close-ups. Golven bloemen, zwermen uitvallende haren, graffitischaduwen, neon woestijnen en rivierarmen transformeren de ruimte. APOCALYPSE MON AMOUR gebruikt de codes van cinema, theater en webdesign om het publiek uit te nodigen hun tekens achter te laten op de laatste lege zilveren pagina. En vergeet niet: uitwissen is vertrouwen.

Welkom in het kunstwerk

Foyer (1e etage) | doorlopend van 20.00 - 23.00 u | gratis

Plaats jezelf in de mooiste schilderijen van Museum Arnhem. In de foyer van Focus Filmtheater bouwt Museum Arnhem samen met studenten van ArtEZ een set waar jij onderdeel wordt van een kunstwerk. Kies jouw favoriete kunstwerk, stap erin en neem een foto mee naar huis. Werk je liever achter de schermen? Zoek dan een mooie typemachine uit en beschrijf de eerste scène van jouw ideale Uitnacht.

Kunstfilms en filmkunst

Zaal 3 (2e etage) | 19:30 en 21:30 uur | gratis

Platform Beeldende Kunst Arnhem presenteert uiteenlopende films die zijn gemaakt door beeldend kunstenaars en tonen een scala aan verhalen en sferen die allemaal uitgaan van een SET; een filmset, een decor.  Een set is een tijdelijke verblijfplaats voor een verhaal, een podium voor bijzondere dingen, een middel om gedachten op te projecteren, een tijdelijk landschap, een metamorfose en in elk geval een zeer persoonlijke ervaring. Met een bijdrage van: Plaatsmaken, Museum Arnhem, Studio Omstand, Collectie de Groen, Motel Spatie, AKINCI en Some Shorts.

 

Blok 1

19.30 u

Lighthouse, 2012, Wouter Venema, 18’31 min

Builded Remnants, 2017, Berndnaut Smilde, 10 min

Iris, a State of Mind, 1991, Caitlin Hulscher, 10 min, (collectie Museum Arnhem)

Symbolic Threats, 2015, Mischa Leinkauf & Matthias Wermke, 17 min

Dating Applicatie, 2018, Michiel Ubels, 39 min

 

Blok 2

21.30 u

Mastering Bambi, 2011, Persijn Broersen & Margit Lukács, 12’30 min

A man Digging, Jon Rafman, 2013, Canada, 8’20 min

#47, José Miguel Biscaya, 11min, Nethetlands-Portugal,

Green Screen Gringo, 2016, Douwe Dijkstra, 16 min, Netherlands, Brazil

All the World’s a Stage – Ways of Seeing, 2013 (2014), Donna Verheijden, 18’25 min

Videosketches: Search for the Frame, 2011-2016, Johannes Langkamp, 3’45 min

Het Uitnacht film programma:

Voorpremières en premièrefilms voor een spotprijs

Voorpremières en premièrefilms voor een spotprijs

Geen filmtheater zonder films! Daarom vertoont Focus in zaal 1, 4 en 5 tijdens de Uitnacht een mooie selectie van exclusieve voorpremières en premièrefilms. Maak kennis met het aanbod van Focus en koop je tickets alleen tijdens de uitnacht voor de belachelijk lage prijs van € 5 per film! Wees er snel bij en reserveer alvast een plekje via www.focusarnhem.nl

Het Uitnacht-filmprogramma

Zaal 1 (begane grond)

19.00 Voorpremière GREENBOOK
Peter Farrelly | VS 2018 | 130 min

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali), die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

21.45 Voorpremière CLIMAX

Gaspar Noë | Frankrijk 2018 | 95 min

Climax is de nieuwe film van enfant terrible Gaspar Noé (Irréversible, Enter the Void & Love). Een hallucinerende, uitzinnige en haast gruwelijke voorstelling van een nachtelijk dansfeest. Sofia Boutella (Atomic Blonde), een cast professionele dansers en een hypnotiserende soundtrack (o.a. Daft Punk, Aphex Twin) maken deze dansende trip van Noé compleet.

Zaal 4 (2e etage)

19.30 Werk Ohne Autor

Florian Henkel von Donnersmarck | Duitsland 2017 | 188 min

De nieuwe film van Florian Henckel von Donnersmarck (Das Leben der Anderen) is een schitterend, meeslepend drama dat losjes gebaseerd is op het leven van de Duitse kunstenaar Gerhard Richter. Over een tijdspanne van veertig jaar toont de film de wording van een groot kunstenaar tegen een roerige historische achtergrond: beginnend in nazi-Duitsland, toen Hitler moderne kunst als ‘entartet’ diskwalificeerde, tot ver in het tijdperk van de totalitaire DDR.

Zaal 5 (2e etage)

 

19.15 Stan & Ollie
Jon S. Baird | GB 2018 | 98 min

Het hartverwarmende en waargebeurde verhaal van wat de spectaculaire afscheidstournee van het wereldberoemde komische duo Stan Laurel en Oliver Hardy (perfect vertolkt door Steve Coogan en John C. Reilly) had moeten worden. In de herfst van hun loopbaan maken ze zich op voor een laatste theatertour door het naoorlogse Engeland en Ierland.

21.20 Blaze

VS 2018 | Ethan Hawke | 129 min

Deze film volgt de kleurrijke singer-songwriter Blaze Foley in verschillende fases van zijn leven: zijn relatie met Sybil Rosen, de impact van zijn nummers en zijn tragische overlijden op 39-jarige leeftijd. Een liefdevol eerbetoon van regisseur Ethan Hawke aan een haast vergeten countryheld.

Focus op het dak Wintereditie – de preview

v.a. 20.00 u

Wist je dat Focus een unieke openluchtzaal heeft op het dak? Afgelopen zomer was het al een groot succes, maar deze winter kun je opnieuw het dak op! Krijg tijdens de Uitnacht alvast een voorproefje van deze Focus op het dak Wintereditie met een hilarisch kortfilmprogramma in een onvervalste après-ski-setting. Denk Glühwein, koek en zopie, rode wangen, en, natuurlijk, films!

Zaal 1, 4 en 5 | vanaf 19.00 uur | € 5,00 per filmticket

Zaal 6, op het dak | doorlopend vanaf 20.00 uur | gratis

Focus | Eten + Drinken

Het gezellige café-restaurant Focus | Eten + Drinken is tijdens de Uitnacht natuurlijk geopend en serveert, naast een uitgebreid assortiment aan drankjes en hapjes, een heuse Uitnacht cocktail! Wil je vooraf komen dineren? Reserveer dan even een plekje via tel: 088 1900 600.