Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Feestaardvarken

De Arnhemse Uitnacht gaat om 17.00 uur van start met een feestelijke publieksopening bij het Feestaardvarken, geproduceerd door Muziektheater De Plaats. Er wordt gedanst op en rond het mooi verlichte Feestaardvarken en vanaf het dakterras van Rozet klinken de klanken van koperblazers. Arnhemmers worden opgeroepen erop uit te gaan!

Showroom Arnhem

Na de publieksopening bij het Feestaardvarken gaat om 17.30 uur de culturele VrijMiBo van start met de uitreiking van Cultuurprijs Arnhem. Iedereen die zich verbonden voelt met kunst en cultuur is welkom bij Showroom Arnhem om gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden met een winterse hap verzorgd door First Eet. Een goede basis voor een avond vol culturele verrassingen!

Theater aan de Rijn

Speciaal voor de Arnhemse Uitnacht organiseren Musis & Stadstheater Arnhem een serie bijzondere masterclasses in Theater aan de Rijn. Deze masterclasses worden verzorgd door choreografen van Introdans en Flor de Fango én regisseurs van Toneelgroep Oostpool. ArtEZ-studenten, amateurspelers en artiesten voor één nacht gaan onder leiding van professionals aan de slag met dans (modern / Argentijnse tango) en toneel. Dit alles in de spotlights en voor publiek.
De Nieuwe Oost en danscollectief Arnhemse Meisjes sluiten de Arnhemse Uitnacht af met een Morning Rave op zaterdag 27 januari van 09.00 tot 10.00 uur in Theater aan de Rijn. Geen alcohol en drugs, maar smoothies en juices!

DE.GROEN

Bij DE.GROEN, kunt u tot diep in de nacht terecht. Natuurlijk is er de tentoonstelling “Within Reach” van Sjoerd Knibbeler op de begane grond. Café DE.GROEN blijft open en de chef maakt de beste gerechten de hele nacht door. Om 19.30 uur en 21.30 uur geven Marjolein de Groen en Peter Jordaan een rondleiding door hun privécollectie. In Bar DE.GROEN zijn de nachtvlinders MOT te vinden: je kunt hier een unieke combinatie van ingrediënten proeven zoals Hip Hop, Visuals, Jazz, Performance. Fly, Flutter and Dance tot 02.00 uur. Op het achter terrein bij de oven van Alphons Ter Avest presenteert MIR zich met “Claiming Space” van Leendert van der Meer. Berndnaut Smilde betovert het uitzicht en projecteert vanuit het hoogste punt van het gebouw een regenboog over de stad.

Circa...dit

Tentoonstellingsruimte Circa...dit is een podium en platform voor hedendaagse beeldende kunst en beeldende kunstenaars in en uit Arnhem. Tijdens de Arnhemse Uitnacht zijn er de hele avond performances en videowerken te zien op Broerenstraat 4. Zo toont Lidewij van Eijk haar eerste opname van een tekenperformance, toveren Tina Tonagel en Pierre Estourgie de ruimte om in een licht- en geluidslandschap en laat Museum Arnhem uit haar collectie de bijzondere video ``All of me`` van Inge Meijer zien.

Rozet

Rozet laat jong en oud dromen met verhalen uit verschillende culturen. Voor het slapen gaan komen boeken tot leven en worden de mooiste verhalen verteld en gezongen. Rozet zorgt tijdens de Arnhemse Uitnacht voor een kleurrijk en levendig programma waarin ‘verhalen beleven voor het slapen gaan’ centraal staat. Hiervoor werkt Rozet samen met diverse Arnhemse cultuurpartners, artiesten, ondernemers en de gemeente. Tipje van de sluier: je kunt deze nacht zelfs blijven slapen in het Rozetgebouw!

ArtEZ Kortestraat

Tijdens de 1e Arnhemse Uitnacht staat het ArtEZ-pand aan de Kortestraat in het teken van theater. In een kleine, intieme setting zit je met je neus bovenop de Arnhemse theatermakers. Op verschillende plekken in het pand worden korte voorstellingen gespeeld door studenten van ArtEZ, Rijn IJssel en Huis van Puck. Daarnaast kan het publiek genieten van een bijzondere solovoorstelling van Albert Hoex van Muziektheater de Plaats.

Huis Oostpool

Huis Oostpool is tijdens de Arnhemse Uitnacht het decor van een uitnodigende rondleiding langs de studio's, theaterzaal, kantoren en werkplaatsen van Toneelgroep Oostpool. Elke ruimte biedt een andere belevenis: een theatermonoloog achter een bureau, een performance bij het kopieerapparaat en een dansuitvoering in het repetitielokaal. De huisregisseurs van Oostpool stelden het programma samen met musici, dansers, dichters, ontwerpers en beeldend kunstenaars uit Arnhem en wijde omgeving. Allen gaan ze met hun bijdrage in op de lijfspreuk van Toneelgroep Oostpool: hoe nu mens te zijn? Van 19.30 tot 23.00 uur start elk kwartier een rondleiding vanuit de foyer van Huis Oostpool, waar de bar de hele avond open is.

Focus Filmtheater

Focus Filmtheater Arnhem vertoont de schitterende, Oscar genomineerde animatiefilm The Red Turtle met live muziek van duo Silent Live (trompet, gitaar en effecten). Zonder dialogen wordt het ontroerende verhaal verteld van een schipbreukeling die op een onbewoond eiland een bestaan opbouwt. Het filmtheater verwacht, in samenwerking met Gelders Doek, aansluitend een doorlopend programma met korte films van Arnhems filmtalent te programmeren.

Luxor Live

Alle deelnemers en bezoekers aan de Arnhemse Uitnacht eindigen in het Arnhemse poppodium. Live muziek en dj’s uit totaal verschillende genres wisselen elkaar tot in de vroege uurtjes af. Het programma biedt deze avond tegelijkertijd verschillende dansconcepten die ieder hun eigen publiek bedienen. Twerkende twintigers staan ineens oog in oog met een nachtbrakende notaris of een housende huisvrouw. De afterparty van Luxor Live is voor iedereen, omdat cultuur dat ook is!

Flor de Fango

Flor de Fango organiseert een serie Argentijnse tango-demo’s tijdens haar Modern Tango oefenavond. Ieder heel uur geven verschillende tango-docenten een demonstratie in diverse tango-dansstijlen. De Argentijnse tango is een sociale improvisatiedans waarbij muziek én dans centraal staan. Tijdens de Arnhemse Uitnacht kan het publiek tevens kennismaken met de Flamenco van Alejandro Rive Cristobal, die ook lesgeeft bij Flor de Fango. Daarnaast is er een foto-expositie te zien van de Maestro’s van Buenos Aires.

CODE ROOD

CODE ROOD is een kunstinitiatief dat ruimte biedt aan het experiment. Tijdens de Arnhemse Uitnacht zal het nieuwe kantoor van CODE ROOD (Nieuwstraat 23) dienst doen als oplaadstation voor je mobieltje. Kijk tijdens het rechargen in de urban cave naar de films van Lara Joy Evans. Je wordt ontvangen door CODE ROOD-host Mireille Tap.