Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Introdans, Underdog Dance Productions, Mensen Zeggen Dingen, Hummuswedstrijd, Bright O. Richards, Schrijverscafé OSCAR, Het Gelders Orkest, Windowshoppen met MAISON the FAUX

Introdans: De stervende zwaan

Locatie: Hal
Tijd: 21:00 tot 21:10 uur

Introdans laat het publiek van dichtbij genieten van een ijzersterke hedendaagse, mannelijke interpretatie aan De Stervende Zwaan. In de solo La Morte del Cigno is de ‘stervende zwaan’ een eigenwijs, trots beest dat zich met een enorme dierlijke kracht, passie en souplesse een weg richting zijn vrijheid probeert te banen.

Underdog Dance Productions: show demogroep

Locatie: Hal
Tijd: 21:10 tot 21:30 uur
Dit optreden is geprogrammeerd door Huis van Puck

Underdog Dance Productions is een dansschool in Arnhem die je uitdaagt om jouw doel(en) op het gebied van diverse Urban en HipHop dansvormen te bereiken.

Schrijverscafé OSCAR presenteert Morpheus Vertelt

Locatie: Bibliotheek
Tijd: 21:15 tot 21:45 uur 

In de verhalencaroussel ‘MORPHEUS VERTELT’ delen acht schrijvers van Schrijverscafé OSCAR hun verhalen vóór het slapen gaan met de bezoekers van Rozet. Vier ervaren musici ondersteunen de schrijver. Een van de schrijvers leest uit haar eigen sprookje De Lettersylf. Bezoekers worden interactief betrokken tijdens het ontstaan van een slaapliedtekst. Tijdens een Spoken Word nodigt de schrijver/performer bezoekers uit tot deelname. Eén van de auteurs  vertelt zijn erotisch getinte verhaal voor het slapengaan. Een magisch realistische droom wordt geleefd. Of is het een nachtmerrie?

Mensen Zeggen Dingen

Locatie: Podium op 3
Tijd: 21:00 tot 21:30 uur 

Mensen Zeggen Dingen is een groep jonge mensen die als gemene deler een pen en een microfoon hanteren. Zij trekken nu drie jaar het land door en de hun karavaan wordt steeds voller. MZD vult deze geweldige avond met een fikse dosis komedie, rake poëzie, prachtige proza en schone klanken.

Hummuswedstrijd

Locatie: 5e verdieping
Tijd: 21.00-21.30 uur

Maak jij de allerlekkerste hummus? Doe dan mee aan de hummuswedstrijd.

Je maakt jouw hummus ter plekke klaar en daar heb je een half uur de tijd voor. Om 21.30 uur vindt de jurering plaats (met in de jury onder meer Özcan Akyol). De winnaar krijgt, naast eeuwige roem, een ter plekke gesigneerd boek van Özcan Akyol!

Let op: alle ingrediënten, servies en keukenbenodigdheden (zoals bijvoorbeeld een staafmixer, mes, lepel, snijplank) moet je zelf meenemen.

Aanmelden kan via: uitnacht@rozet.nl.

New Dutch Connections Bright O. Richards met theatervoorstelling ‘The Bright Side of Life’

Locatie: Auditorium
Tijd: 21:00 tot 21:45 uur 

In samenwerking met Theater Utrecht maakt theatermaker en oprichter van stichting New Dutch Connections Bright O. Richards de theatervoorstelling ‘The Bright Side of Life’. Een komische en daarnaast confronterende muzikale voorstelling met live muziek, over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland gaat hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. ‘The Bright Side of Life’ toont hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe. Uiteindelijk blijkt dat niet daar waar je vandaan komt, maar daar waar het goed met je gaat, je thuis is.

‘The Bright Side of Life’ gaat 31 maart in première, maar speciaal voor de Arnhemse Uitnacht is er op 26 januari een verkorte versie van deze bijzondere voorstelling in de Rozet. Na afloop van de voorstelling is er ruimte om een gesprek met elkaar aan te gaan, wat deel is van het programma.

Het Gelders Orkest

Locatie: Biebvloer
Tijd: 21:00 tot 21:15 uur 

Maike Reisener, solocelliste van Het Gelders Orkest en haar collega Aristotelis Potamianos, aanvoerder contrabas, zijn altijd in voor een uitdaging. Ze hoefden dan ook niet lang na te denken, toen ze werden gevraagd vanuit Het Gelders Orkest invulling te geven aan de UITnacht. Wat er precies gaat gebeuren houden we nog even een verrassing. Maar dat Maike en Aristotelis je met hun warme klanken gaan verrassen op bijzondere plekken in Rozet staat vast.

Windowshoppen met MAISON the FAUX

Locatie: startpunt entree Rozet
Tijd: 21:00 tot 22.15 uur

Met ‘Windowshopper’ presenteert Museum Arnhem high fashion in Arnhemse etalages. In leegstaande winkelpanden en etalages van (culturele) partners duiken de Windowshopper-etalages op. Creaties van bekende modenamen als Jan Taminiau, Bas Kosters en Mattijs van Bergen sieren de windows. Allemaal in een conceptontwerp van MAISON the FAUX. Speciaal voor de Arnhemse Uitnacht nemen Joris Suk en Tessa de Boer van MAISON the FAUX je mee op tour langs de etalages in de binnenstad.