Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Doorlopend: Opgerold, DeJong&DeWitte, Sprookjesfestival, familie-programma Museum Arnhem

Familieprogramma door Museum Arnhem in het Erfgoedcentrum

Locatie: Erfgoedcentrum Rozet
Familieprogramma: 17:00 tot 20:00 uur
Instaprondleidingen: 20:30-21:00 uur & 21:00-21:30 uur

Tijdens de Uitnacht is er in het Erfgoedcentrum in Rozet een speciaal aanbod voor families. Aan de hand van verrassende opdrachten en activiteiten ontdek je het verhaal achter een object. Tijd: 17.00-20.00 uur.

Of luister naar de bijzondere verhalen van de KIJKwijzers over de objecten in het Erfgoedcentrum. Tijdens een instap-rondleiding van een half uur delen actieve senioren kennis en ervaring met jou over de collectie van het Erfgoedcentrum en de geschiedenis van Gelderland. Tijd: 20:30-21:00 uur + 21:00-21:30 uur.

Video-installatie DeJong&DeWitte

Locatie: Expo op 5
Tijd: Doorlopend

Ieder mens kent het verlangen om uniek te zijn. In ons gedrag volgen we echter vaak identieke patronen; zelfs in de wens ons te onderscheiden schuilt een typisch menselijke drang. De installatie maakt deze dualiteit voelbaar en toont de mens als individu, in relatie tot de collectieve driften waaraan we onontkoombaar onderhevig zijn.

‘There Must Be Some Way Out Of Here’ is gecreëerd rondom de gelijknamige compositie van componist Jacob Ter Veldhuis, gastmeester van Festival ZwArt 2011. Met zwevende tonen zoekt het strijkkwartet naar balans. Muzikale lijnen proberen samen te komen en brengen de zoektocht van de personages uit de video-installatie in kaart. Moeizaam proberen zij aan het alledaagse te ontsnappen, in het verlangen iets te vinden dat hun bestaan diepere betekenis geeft. De opvatting dat in deze collectieve verbinding iets wezenlijks schuilt, is slechts voor het oog van de toeschouwer weggelegd; Hanneke de Jong & Jonas de Witte maken met deze video-installatie het publiek getuige van een raadselachtig en haast onopgemerkt verband.

Hanneke de Jong is theatermaker, singer-songwriter en beeldend kunstenaar. Jonas de Witte is vormgever en filmmaker. Samen maken ze muzikale beeldverhalen op het raakvlak van beeldende kunst, theater en muziek. Hun muziektheaterprojecten waren te zien op o.a. het Terschellings Oerol Festival, Huis en Festival a/d Werf en Theaterfestival Boulevard.

Eten van Opgerold

Locatie: Vloer op 3
Tijd: Doorlopend

Opgerold is een ‘food caravan’ die draait om opgerold eten. In een knusse, doch praktische keuken op wielen serveren Coreisha Ghafoerkan, Gerben de Vries en andere enthousiaste ‘oprollers’ handzame, makkelijke en lekkere culinaire snacks en andere versnaperingen.

Opgerold is niet gebonden aan een specifieke keuken, maar pakt diverse gerechten van meerdere keukens en maakt een eigen twist, in opgerolde vorm.
Het motto: ‘Als het maar lekker is… en opgerold’

1001 Nacht Sprookjesfestival

Locatie: Biebvloer
Tijd: 17:00-21:00 uur

Sprookjes en 1001 (Uit)nacht zijn een mooie combinatie. Tijdens de Uitnacht lopen er de hele avond 1001-nacht sprookjesfiguren rond. In de bibliotheek is een spannend sprookjesschimmenspel te zien (20.30-21.00u). Leuk om met de hele familie heen te gaan! Verhalenverteller Mohammed, winnaar verhalenwedstrijd gemeente Arnhem, vertelt een prachtig sprookje (20.20-20.30u.). Kom en laat je verleiden door de magische sfeer van 1001-nacht!