Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

ArtEZ Dans, 1001 Verhalen, Presikheaven, Introdans, Two ladies & a gentleman, Özcan Akyol

ArtEZ Dans

Locatie: Hal
Tijd: 20:00 tot 20:30 uur

Tijdens de eerste Arnhemse Uitnacht presenteert de opleiding Bachelor Docent Dans zich met een selectie uit het Mini Dans Festival, bestaande uit tal van choreografieën gemaakt voor basis- en voortgezet onderwijs. De opleiding Bachelor of Dance presenteert Eigen Werk (solo’s en duetten) van tweede- en derdejaars studenten.

1001 verhalen voor kinderen

Locatie: Bibliotheek
Tijd: 20:00 tot 21:00 uur 

Kom luisteren naar verhalen in vreemde talen. Verhalen van ver zijn tijdens deze nacht nog nooit zo dichtbij geweest. In een gezellige en huiselijke sfeer in de Bibliotheek worden de mooiste verhalen vertelt en voorgelezen door Arnhemse vaders en moeders met roots hier ver vandaan.

Programma:
20.00-20.15: Burgemeester Ahmed Marcouch leest voor
20.20-20.30: Verhalenverteller Mohammed vertelt nieuw sprookje
20.30-21.00: Schimmentheater Sprookjesfestival
+ voorlezen door/uit diverse culturen

Madam Astra doet met haar eigen waarzegtent van 20.00 uur tot 00.00 uur voorspellingen over heden, verleden en toekomst. Met haar zigeunerkaarten en haar bol zal ze je versteld doen staan.

Sterren kijken in de nacht

Locatie: Dakterras Rozet
Tijd: vanaf 20:00 uur 

Kijk omhoog naar de sterren en dieper in de kosmos in de Uitnacht. Presikheaven biedt een excursie langs de sterrenhemel vanaf het dakterras van Rozet.

Introdans: De Stervende Zwaan

Locatie: Podium op 3
Tijd: 20:00 tot 20:10 uur 

Introdans laat het publiek van dichtbij genieten van een ijzersterke hedendaagse, mannelijke interpretatie aan De Stervende Zwaan. In de solo La Morte del Cigno is de ‘stervende zwaan’ een eigenwijs, trots beest dat zich met een enorme dierlijke kracht, passie en souplesse een weg richting zijn vrijheid probeert te banen.

Two ladies & a gentleman

Locatie: Podium op 3
Tijd: 20:10 tot 20:30 uur 

Een akoestisch trio uit Arnhem bestaande uit Tessa Tiesma, Anke Lensen en Tom Schraven. Met loepzuivere meerstemmigheid laten ze hun eigen visie los op bekende en minder bekende liedjes, geïnspireerd door pop, country en folk invloeden. Gewapend met een gitaar gaan ze liedjes van persoonlijke helden en favoriete artiesten te lijf om hun eigen versie van geliefde liedjes te maken.

Lezing: Özcan Akyol – Eus

Locatie: Auditorium
Tijd: 20:00 tot 20:45 uur 

Özcan Akyol (Deventer, 1984) is een Nederlandse schrijver en columnist. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist voor meerdere kranten en tijdschriften. Eind oktober 2012 verscheen zijn debuut Eus bij Uitgeverij Prometheus. De tweede roman van Akyol is Turis en werd net als zijn debuutroman meteen een bestseller. In 2017 maakte hij de documentaire De Neven van Eus. Daarnaast verzorgt de auteur optredens en lezingen door heel het land. Özcan Akyol woont en werkt in Deventer.

Van 20.45 tot 21.30 uur zal Özcan Akyol op de 5e verdieping zijn boek signeren!