Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Daglicht

Breaking Light over Bartokpark

Kunstenaar: Berndnaut Smilde

Locatie: Holiday Inn, Nieuwe Oeverstraat 50.

De verschijning van een regenboog kan gezien worden als belofte of teken van perfectie. Maar wat als de regenboog een gebouw raakt of ondersteboven verschijnt?
Berndnaut zal met een grote prisma het licht breken om een regenboog op de hoogbouw van Arnhem te forceren als een tijdelijke hack in het landschap.

MAPP

Kunstenaar: AlexP

Locatie: loopt rond op de route

MAPP is een afkorting van Mapping At Private Properties. Een mobiel point-and-shoot video mapping systeem dat door projectie vanuit een ouderwetse kinderwagen gebouwen en ruimtes er voortdurend anders uit laat zien en in beweging zet. En sta je zelf even stil in de projectie, dan zal je zien dat hij ook jou kan laten veranderen.

Sunset Sunrise

Kunstenaar: Gijs Verhoofstad

Locatie: Achterkant Broerenstraat

Gijs Verhoofstad verzamelde een heleboel zonsop- en ondergangen van internet en monteerde die aan elkaar tot een steeds snellere passage van plek en tijd. De kunstenaar is met zijn werk uit op het aanspreken van het onderbewuste van de toeschouwer.

Spectra

Kunstenaar: Matthijs Munnik

Locatie: DE.GROEN of Showroom Arnhem

Spectra is een ruimtelijke compositie in kleur en stroboscopische patronen. Grote oplichtende schermen werken als door algoritmes aangestuurde stroboscopen. Uit de interactie van het stroboscopische licht met onze ogen ontstaan complexe hallucinatoire beelden, die alleen bestaan binnen het brein van de toeschouwers.

Kunstenaar: Tina Tonagel en Pierre Estouragie

Locatie: Circa…dit, Broerenstraat 4

Première show van de nieuwe samenwerking van de mediakunstenares Tina Tonagel (Keulen) en muzikant Pierre Estouragie. Samen ontwikkelen ze een reeks zelfgemaakte mechanische instrumenten, analoge projecties en automatisch aangestuurde apparaten. Het resultaat van de combinatie met synthesizers zijn fantasierijke soundscapes, subtiele ritmes en een verbazingwekkend ruimtevullend avontuur.

Overvloed

Kunstenaar: Simone Bennett

Locatie: Rozet, Kortestraat 16
Geprogrammeerd door: Studio Omstand

Overvloed is een video-installatie die vertelt over ons onvermogen om de ongelijkheid van rijkdom te veranderen. De film is een symbool van het verlies van die rijkdom en privileges. Rijkdom zonder empathie is zelfvernietigend.

Within Reach

Kunstenaar: Sjoerd Knibbeler

Locatie: DE.GROEN, Weverstraat 40
Geprogrammeerd door: DE.GROEN

Met Within Reach toont Sjoerd Knibbeler bij DE.GROEN een selectie uit zijn werk van de afgelopen vijf jaar. Aangetrokken tot de menselijke opgave – of droom – om de wereld te ontdekken bevraagt hij de fundamentele wetten van het fotografische beeld. Kan ik wind fotograferen? Of het heelal? Met het onmogelijke als uitgangspunt begint hij aan een associatief proces waarin de grenzen van het menselijk kennen en kunnen centraal staan.

Peter Jordaan en Marjolein de Groen geven een rondleiding door hun privécollectie. 

  • Aanvang: 19:30 en 21:30 uur. 
  • Beperkt aantal plaatsen; op volgorde van binnenkomst.
  • Speciale Arnhemse Uitnacht prijs: € 5,- p.p.

Quiet City

Kunstenaar: Bert van Ommen

Locatie: Broerenstraat
Geprogrammeerd door: Plaatsmaken

Bert van Ommen fietste door nachtelijk Arnhem en filmde de stille straten. Twee stoplichten die op rood staan. In de donkere lucht lichten nog net twee roze wolkjes op, als een weerschijn van wat zich beneden afspeelt. Het is de poëzie van de avond, van de verlaten plaatsen waar wij geen idee van hebben als we binnenshuis zijn.

Probe #40

Kunstenaar: Liesbeth Doornbosch

Locatie: Broerenstraat 6
Geprogrammeerd door: Suze May Sho

Vanuit een atelier in de Arnhemse binnenstad werkt het collectief Suze May Sho sinds 2008 aan het online tentoonstellingsplatvorm ‘Probe’. Probe is een fysieke ruimte op schaal (6 m2), het beheersbare formaat nodigt uit tot het testen van nieuwe ideeën. Het resultaat is een tentoonstelling die alleen online te bezoeken is via www.projectprobe.net.

Liesbeth Doornbosch maakte de huidige Probe editie. In haar werk analyseert zij hoe we onze omgeving vormgeven en inrichten vanuit onze eigen, werkelijke wereld en onze persoonlijke ervaringen.

Claiming Space

Kunstenaar: Leendert van der Meer

Locatie: Bartokplein
Geprogrammeerd door: MIR

MIR staat opgesteld op het terrein van de Melkfabriek (voormalige Coberco) en biedt ruimte aan kunstenaars voor werkperiodes van 2 maanden. Van januari t/m februari werkt Leendert van der Meer op het terrein en zal hij verschillende camera-interventies plaatsen. Met deze interventies observeert-, registreert- en weerhoudt hij potentiële indringers. Gedurende deze werkperiode zet hij toeval in als geënsceneerd spelelement om het alledaagse uit te dagen.

Op het terrein achter Collectie de Groen en Theater aan de Rijn is er een projectie van Leendert van de Meer te zien. Tijdens deze presentatie is de broodoven in werking. Bezoekers kunnen pizza’s kopen en eventueel ook zelf bakken.

Kunstenaar: Code Rood

Locatie: Nieuwstraat 23
Geprogrammeerd door: Code Rood

we bieden u een plek met een geweldig uitzicht
ga alstublieft zitten voordat u kijkt
wij zullen u uw plek wijzen
sta ons alstublieft toe om jullie beiden vol energie te laten vertrekken!

Geen ontruiming Ruruhuis 2016

Kunstenaar: Influenza X Motel Spatie

Locatie: Hek Broerenstraat, brugpijler Mandelabrug & Walter bookshop
Geprogrammeerd door: Motel Spatie

Motel Spatie i.s.m. Influenza toont een XL-print met daarop de brugpijler van de Mandela-brug, gefotografeerd in 2016. De pijler aan de zuidzijde van de rivier wordt alweer enige tijd belaagd met allerhande vrije geluiden. In het duister afgetrapt door turbulentie rond Sonsbeek2016, haar Ruruhuis en de ideeën vanuit Motel Spatie, kreeg de huid van de brug een tweede, derde, vierde leven door een handvol anoniemen. Parellel tijdens de Uitnacht graviteren Ruruhuis, WALTER bookshop en Motel Spatie naar elkaar toe en omarmen elkaar op Looisterstraat 43, het voormalige Ruruhuis en de tegenwoordige WALTER. Aldaar wordt de langverwachte documentatie van een jaar lang Ruruhuis tijdens Sonsbeek ’16 onthuld alsmede het 2018 jaarprogramma van Motel Spatie.

Post-Everything #2

Kunstenaar: Afra Marciel

Locatie: Arke Noachstraat 8
Geprogrammeerd door: Beverly

Beverly is an exhibition space in the centre of Arnhem, NL that focuses on the visual language concerning contemporary phenomena in itʼs broadest sense. We induct our space with a series on the notion of this Post- Everything era represented by different artists. Afra Marciel. Fictive presences – odd characters and personalities. My work evolves from a sun kissed attitude. Ranging from humour to tradgedy, both playful and gloomy. The nagging sound of a hammer in your head- allergic to your own sweat. These continuously changing results coagulate into a sparkling multi-sided fantasy. Inspired by pingpong poetry, shivers down the quivers I like it quirky. The internet is so strange! Instragram: @Beverly_Shows.

You of me

Kunstenaar: Inge Meijer

Locatie: Circa…dit, Broerenstraat 4
Geprogrammeerd door: Museum Arnhem

Inge Meijer maakt films over het alledaagse, en ons verlangen om daarbovenuit te stijgen. ‘You of Me’ verkent het zoeken naar een geschikte levenspartner. Bestaande contactadvertenties van volwassenen zijn aan jonge amateur acteurs voorgelegd. Zij kregen weinig tijd om de teksten in te studeren. Hoe realistisch ook, de uitgesproken verlangens komen vervreemdend over. De tekst suggereert zelfbewuste en zelfverzekerde volwassenheid terwijl wij als toeschouwer een kwetsbaar ogend kind zien.

Stirred Mandala

Kunstenaar: Mariska de Groot

Locatie: Toneelgroep Oostpool, Nieuwstraat 58

Stirred Mandala is een licht en geluid performance die voortkomt uit Mariska’s voortdurende onderzoek naar optisch geluid, storende patronen en spiraalbewegingen in lichaam en machine.